Docenten

 

De docenten van Boksinterventies

Marcel Amstelveen

Marcel Amstelveen

Marcel is bokstherapeut, eigenaar van Bokstherapie.nl en biedt individuele behandelingen voor jongeren en volwassenen aan. Ze komen bij hem met uiteenlopende hulpvragen op het gebied van bijvoorbeeld boosheid, verdriet, onzekerheid, grenzen aangeven, verbinding maken met eigen lichaam, eigen behoeften benoemen en bijvoorbeeld op het gebied van communicatie. Marcel is ervaringsdeskundige en heeft in zijn leven de kracht van het boksen mogen ervaren. Dit is voor hem de reden geweest om zich te gaan specialiseren in lichaamsgericht werken als bokstherapeut. Marcel is momenteel de enige bokstherapeut in Nederland. Daarnaast geeft hij trainingen en workshops aan instellingen en bedrijven door heel Nederland.

Bokstherapie.nl

Jette Peuscher

Jette Peuscher

Jette heeft de opleiding psychomotorische therapie afgerond en is momenteel binnen haar eigen praktijk (Therapiepraktijk Zijn) aan het werk als vaktherapeut en psychodynamisch therapeut i.o. Hier behandelt zij kinderen, jongeren en volwassenen met en zonder psychiatrische stoornissen. Dit doet ze zowel individueel als in groepen. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van trauma, op het gebied van non-verbale communicatie en lichaamswerk. Naast het geven van therapie is Jette bezig met het schrijven van cursussen en trainingen.

Wat Jette erg belangrijk vindt binnen het werken met mensen is het afstemmen op de behoeften van de cliënt. Iedereen is anders en iedereen heeft dus ook een ander behandeltraject nodig. Het aanbieden van unieke trajecten en het precies afstemmen op de cliënt maakt het werk erg leuk, afwisselend en dankbaar.

Therapiepraktijk Zijn

Foto Rick

Rick de Graaff

Rick groeide op in Den Haag. Daar heeft hij in zijn jeugd intensief van aan vecht- en krachtsport gedaan. Vanaf zijn vijftiende jaar bokst hij. Tijdens zijn carrière bij Defensie en Justitie (hij was onder andere lid van specialistische aanhoudings- en beveiligingseenheden) is Rick altijd blijven boksen.

Vanaf 2007 is hij zelf bokstrainingen gaan geven.  Rick: “Uiteindelijk draait het binnen de bokssport ook om een stukje kennis over jezelf en degene met wie je bokst. Je leert respectvol om te gaan met elkaar en de geldende regels van de sport. Het beoefenen van de bokssport is gebaseerd op respect, passie, hard werken en een volledige beheersing van lichaam en geest. Je leert de discipline, de planning, de techniek en de kracht om jezelf te veranderen en vooruitgang te creëren, zowel mentaal als fysiek.”

 

foto Anne

Anne Peuscher

Anne is musicaldocente uit Lent. Aanvankelijk werkte zij voor grote musicalscholen. Maar ze vond de lessen daar te massaal, te geautomatiseerd en niet individualistisch genoeg. Daarom begon Anne in 2011 haar eigen school, waar zij les geeft met veel persoonlijke aandacht.

Anne over de cursussen die zij voor Boksinterventies gaat geven: “In mijn lessen werk ik vaak met een techniek die ik ook bij de training voor Boksinterventies zal gebruiken; op basis van de vier elementen. In de training zal het doel zijn om te ontdekken hoe je omgaat met verschillende personen en verschillende reacties en interacties. Je moet niet bang zijn om zelf ook lekker aan de slag te gaan, om fouten te maken en om helemaal op te gaan in het spel. Ik zal je helpen, maar ook uitdagen om jouw grens te verleggen. Op die manier kan je er het meeste uithalen voor jezelf en kan je wat je leert het beste toepassen in je eigen bedrijf of training.”

Star Stage

Scroll naar top